Gălățeancă/brașoveancă, trăiesc de mai bine de două decenii în Sudul Floridei, împreună cu soțul meu, Dorin și fiul nostru de 18 ani, Christian. Am fost publicată în diferite reviste literare din țară, diaspora și USA. Colaborez cu două ziare din State, New York Magazin și Curentul Internațional. Textele mele (unele traduse în engleză de Adrian George Sahlean), sunt disponibile online pe Amazon.com., Barnes & Noble, BooksAMillion și în alte librării online din Statele Unite. Mai nou și pe un site românesc. Scriu din nevoia de a scrie. Dacă se întâmplă să public sau să fiu publicată, aceasta este doar un bonus. Sa fii citit, asta contează. Nu mă consider poet. Îi las pe cei care mă citesc să decidă. Sunt un om care are o pasiune. Și care nu se teme să se lase dominat de această pasiune.

Comments

  1. Articolul prezintă clar şi documentat problemele încă nerezolvate dintre Statele Unite și Rusia, precum Ucraina, Crimeea, gazoductul Nord Stream 2 și amestecul Rusiei în alegerile americane din 2016. În afară de acestea, mai există problema arctică. Cei doi președinți, Trump și Putin, au fost de acord să se întâlnească din nou, mai târziu în cursul anului. Toate aceste aspecte trebuie rezolvate în viitor.

  2. Statele Unite nu au rămas pasive și au luat măsuri preventive împotriva acţiunilor Rusiei. Garda de Coastă americană își va mări numărul de spărgătoare de gheață, iar președintele Trump a alocat fonduri suplimentare în acest scop. Pe un plan mult mai amplu, Statele Unite trebuie să-și reconfigureze strategia în regiunea arctică. Pe linie militară, cooperarea dintre Statele Unite și aliații săi nordici trebuie intensificată pentru a contracara mai eficient influența Rusiei în zonă.

  3. Arctica a fost şi rămâne un subiect tradiţional de conflict, deoarece zona este bogată în petrol și gaze, însă a rămas în mare măsură neexplorată. Ambii președinți, american şi rus, se luptă pentru interesele țărilor lor. Prezența militară a Rusiei în regiune creează suspiciuni și nervozitate. Rusia încearcă să-și împingă granițele în zona arctică, iar Putin consideră regiunea ca fiind în sfera de influență rusă.

  4. Articolul propune o tematica putin neglijata, insa relevanta. Mai ales prin necesitatea imbunatatirii flotei americane, prin adaugarea de spargatoare de gheata.

  5. Articolul propune o tematica putin neglijata, insa relevanta. Mai ales prin necesitatea imbunatatirii flotei americane, prin adaugarea de spargatoare de gheata.

  6. Articolul reiterează idea unei Rusii militarizate ce nu-şi schimbă intenţiile niciodată. Poate Rusia are încă planuri revanşarde de reposedare a zonei Alaska.

  7. Deşi redus în pagini, articolul devine o introducere în politica exterăa şi ne dă de gândit în privinţa controversatelor probleme actuale legate de Rusia expansionistă.

  8. Articolul propune o tematică puţin neglijată, însă relevantă. Mai ales prin necesitatea îmbunătăţirii flotei americane, prin adăugarea de spărgătoare de gheaţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *