December 11, 2023

Curentul International

Curentul International Magazine

Răzvan Cojanu, un român fericit în patria boxului-America!

4 min read

R cojan

De 7 ori campion naţional în România, nenumărate turnee internaţionale câştigate şi bronz la campionatul European din Danemarca 2009( la amatori). 8 meciuri câstigate la profesionişti, din care, 4 prin KO. Obiectivul lui fiind ca într-un an de zile să lupte pentru o centură!

 

Ana Magdin: Cine este şi ce face Răzvan Cojanu în America?

 

Răzvan Cojanu: Mă numesc Răzvan Cojanu şi profesia mea e de boxeur profesionist. Fac box de la vârsta de 15 ani. La doar un an de când m-am apucat de box,  am reuşit să câştig campionatul naţional şi am intrat în lotul României format din campionii de la toate categoriile. Atunci am avut plăcerea să-l cunosc şi să lucrez cu Titi Tudor ( sau Titi prosop) antrenorul lui Leonard Dotoftei. Tot timpul am visat de atunci să pot ajunge sa boxez în cele mai mari gale, respectiv patria boxului, America. Visul mi s-a îndeplinit iar în 2011 am primit o ofertă de nerefuzat în SUA.

 

Ana Magdin: Eşti unul dintre românii cu care ne mândrim în ţara tuturor posibilităţilor! Cum este viaţa ta acolo?

 

razvan si davidRăzvan Cojanu: Viaţa mea, acum s-a liniştit, la începuturi a fost mai grea, dar aşa cred ca sunt toate începuturile (asta o spun ca să mă auto încurajez) :)))!  Pot spune că am ajuns unde am ajuns, datorită familiei mele, în special soţiei, care îmi este cel mai bun prieten şi un om de nădejde pe care mă pot baza. Un alt personaj din viaţa mea care mă stimulează şi-mi dă energie, este baiatul meu, David, care mă face să trag la antrenamente şi efectiv mă încarcă pozitiv. Viaţa mea e simplă aici, două antrenamente pe zi, cel puţin. În rest, acasă, odihnă şi-mi petrec tot timpul liber cu familia.

 

Ana Magdin: Care sunt visele unui campion?

 

Răzvan Cojanu: Cred ca visele unui campion sunt de a rămâne cât mai mult campion, adică să fie cât mai mult timp neţnvins. Visul meu este sa ajung cel mai bun din lume, respectiv, world champion. Acum, am toate şansele, calităţile şi o echipă minunată în spatele meu care mă ajută să-mi îndeplinesc visul. Echipa mea se numeşte “Journeyman” şi este condusă de Andy Zack.

 

cojanAna Magdin: Ce sfaturi dai tinerilor români care nu mai doresc să trăiască în România?

 

Răzvan Cojanu: Nu ştiu dacă mă pricep prea bine la sfaturi dar le-aş spune tuturor tinerilor să facă tot ce le stă în putinţă să-şi îndeplinescă visele. În acelaşi timp, îmi iubesc foarte mult ţara şi tot încerc să înţeleg că la ora actuală, România nu îmi poate oferi ce-mi oferă America şi din cauza asta sunt aici. Respect America, dar România este şi va fi în inima mea indiferent cum e ca ţara, bună, sau mai puţin bună, e ţara mea şi nimeni nu-mi poate schimba originea şi sentimentele.

 

Ana Magdin: Să presupunem că un român doreşte să se stabilească în America, dar nu are bani, vrea să-şi înceapă viaţa de la zero, ce face statul american pentru a sprijinii această categorie de oameni?

 

Răzvan Cojanu: Când vrei să te stabileşti aici în SUA şi o iei de la zero, trebuie să te înarmerzi cu multă răbdare şi putere. O să fie greu, dar satisfacţia e pe măsură. Sistemul american e bine pus la punct şi te poate ajuta, ideea e doar să fii bun şi serios în ceea ce faci.

 

cojan rAna Magdin: Cum ai ajuns să trăieşti în America? Eşti un om fericit şi împlinit acolo?

 

Razvan Cojanu: Am ajuns sa trăiesc în SUA, datorită jobului meu, respectiv boxului şi a ofertei pe care am primit-o de aici. Da, sunt un om fericit şi chiar foarte fericit. Sunt aici cu familia mea, soţia şi băiatul meu în vârsta de 7 ani. Soţia mea este acum insărcinată si vom avea tot băieţel! Sunt fericit pentru că am o familie atât de bună şi de frumoasă! Sunt fericit, aici mi-am făcut şi prieteni adevăraţi, suntem ca o familie şi aici ţin să-i mulţumesc în mod special unui bun prieten de-al meu de aici, care mă mai ajută şi mă sfatuieşte, Ady Simion. În schimb, ce mă face să lupt ca să fiu fericit e familia mea şi când spun familie, mă referer la mama mea, sora şi fratele meu care mă susţin şi au fost langa mine când mi-a fost greu.

 

Ana Magdin: Un gând pentru românii de pretutindeni!

 

Răzvan Cojanu: Suntem o naţiune foarte puternică şi inteligentă, trebuie doar să vrem şi vom reuşi, asta am realizat pe pielea mea. Le transmit romanilor de peste tot, multă sănătate, putere de muncă şi nu uitaţi, România e ţara noastră! Am încredere că România se va schimba în bine şi oamenii se vor gândi cu plăcere la ţara lor.

God bless România & America!

 

ana morosanu magdinAna Morosanu Magdin

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.