April 16, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Primarul oraşului Rio de Janeiro: Este ruşinos că Brazilia va găzdui Jocurile Olimpice din 2016

1 min read

Rio JaneiroPrimarul oraşului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, a declarat într-un interviu, că este ruşinos faptul că Brazilia va găzdui Jocurile Olimpice din 2016, deoarece ţara sa nu are o adevărată politică sportivă.

“Este o ruşine că Brazilia va organiza Jocurile Olimpice din 2016. Va trebui să avem grijă de moştenirea pe care această competiţie o va lăsa oraşului Rio de Janeiro, iar guvernul federal va trebui să întocmească o politică sportivă. Nu ştim cine va administra această moştenire. Este scandalos, este o ruşine cum merg lucrurile în această ţară. Este dificil de administrat sportul din Brazilia cu astfel de conducători în funcţii. Ei sunt în posturi pe viaţă”, a spus Paes pentru postul de televiziune ESPN.

Membrii Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) au ales, în octombrie 2009, oraşul Rio de Janeiro ca gazdă a Jocurilor Olimpice de vară din 2016, competiţie pentru organizarea căreia au mai candidat Chicago, Tokyo şi Madrid.

Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro vor avea loc în perioada 5-21 august 2016. (sursa: mediafax.ro / Traian Terzian)

 

A consemnat pentru Curentul Internațional,

Valentin POPESCU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.