May 22, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

O tara, doi presedinti: Si Basescu, si Geoana se dau castigatori

2 min read

base geiana_zurent Mircea Geoana a obtinut circa 51%, iar Traian Basescu in jur de 49% din voturile alegatorilor in turul doi al alegerilor prezidentiale, potrivit majoritatii institutelor de sondare. Un singur institut, insa, il da castigator pe Basescu, cu 50,4% din voturi.

Primele rezultate ale exit-poll-urilor l-au dat drept castigator pe Mircea Geoana, el situandu-se cu 2-4% in fata lui Traian Basescu, diferenta care s-a redus ulterior, in functie de institutele de sondare.

Procentele difera, in functie de institutul de sondare, astfel:

INSOMAR, comandat de Realitatea TV:

1. Mircea Geoana – 51,2%
2. Traian Basescu – 48,8%

CCSB, comandat de Antena 3

1. Mircea Geoana – 51%
2. Traian Basescu – 49%

CSOP, comandat de B1 Tv

1. Traian Basescu – 50,4%
2. Mircea Geoana – 49,6%

CURS, comandat de TVR

1. Mircea Geoana – 50,7%
2. Traian Basescu – 49,3%

Primele rezultate partiale oficiale vor fi anuntate de Biroul Electoral Central luni dimineata, la ora 08:00.

Numaratoarea paralela


Videanu: Fara riscul de a gresi, Traian Basescu este noul presedinte al Romaniei


Vicepresedinele PD-L Adriean Videanu a anuntat luni dimineata, la patru ore de la inchiderea urnelor de vot, ca, potrivit numaratorii paralele a democrat-liberalilor, “fara riscul de a gresi”, Traian Basescu este noul presedinte al Romaniei.

“Traian Basescu este noul presedinte al Romaniei, dupa numaratoarea a 99,15% din totalul sectiilor de vot. Au fost adunate voturile din 21.522 de sectii de vot din totalul de 21.706. Traian Basescu are 50,03%, iar Mircea Geoana are 49,97%.

Fac mentiunea ca din cele 184 de sectii care au mai ramas, 159 sunt din diaspora, si stim foarte bine care sunt procentele. Asadar, fara riscul de a gresi, noul presedinte al Romaniei este Traian Basescu”, a anuntat victorios Adriean Videanu.

El a precizat ca printre judetele castigate de Traian Basescu se numara Sibiul, al carui edil este premierul propus de alianta PSD-PNL,  Klaus Johannis si Constanta, al carui primar este un social-democrat, Radu Mazare. Printre “teritoriile” pierdute de social-democrati se numara Capitala, Videanu adaugand, insa, ca “diferenta e foarte mica”.


Hrebenciuc: Aveti incredere in datele reale, nu in aberatiile lui Videanu

Vicepresedintele PSD Viorel Hrebenciuc a cerut cetatenilor sa aiba incredere in rezultatele adevarate, si nu in “aberatiile domnului Videanu”.

“Videanu face tot acest circ mediatic cu dumneavoastra. Sa aveti incredere in datele reale care se prezinta si nu in aberatiile domnului Videanu”, a indemnat Hrebenciuc reprezentantii presei si cetatenii.

“Nici la NASA n-au cum sa faca asa de repede numaratoarea”, a adaugat strategul PSD, facand referire la numaratoarea paralela extrem de rapida a celor de la PD-L.

<b>Armata Romana a votat cu Geoana</b>

Hrebenciuc a dat cateva exemple din numaratoarea paralela a PSD. Asfel, Geoana a obtinut majoritatea voturilor in Iasi – 56%, Buzau – 56%, Vrancea – 56%, Botosani – 62%, Vaslui – 60%, Arges – 60%, Bacau – 56%, iar in Capitala a castigat cu 51,16%.

Rezultatele provin din numararea voturilor de la 35% din sectiile de vot, Geoana obtinand per total 51,1%, iar Traian Basescu 48,9%.

Liderul social-democrat a precizat ca Geoana a castigat si in Irak, in ciuda vizitelor dese ale lui Traian Basescu.

1 thought on “O tara, doi presedinti: Si Basescu, si Geoana se dau castigatori

  1. SUPERRRRRRRRRRR………M-AM CULCAT TRISTA…….DAR CAND M-AM TREZIT AM AVUT PARTE DE O SURPRIZA PLACUTA ………SUNT I AL 9-LEA CER CA A IESIT IAR TRAIAN BASESCU ….PRESEDINTE……SA TRAITI BINE !!!!!!!! TREBUIE SA RECUNOASTETI CA A FOST FFFFFFFFFFFFFFF BINE……..DACA VENEA GEOANA LA PUTERE CAINII NE MANCA……SA NU VA PARA RAU CA NU A IESIT GEOANA….ALTFEL NE INTORCEAM CU 20 DE ANI I URMA………ASTA VROIATI? SINCER…VORBIND…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.