July 22, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Basescu a semnat revocarea lui Nica. PSD iese de la guvernare

2 min read

dan-nica_curentul1Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat joi, 1 octombrie, Decretul pentru revocarea din functiile de viceprim-ministru si ministru al Administratiei si Internelor a domnului Dan Nica, anunta un comunicat postat pe site-ul Presedintiei.

Seful statului nu a lasat insa postul liber, in acelasi timp semnand si un alt decret prin care ministrul Dezvoltarii, Vasile Blaga, este numit interimar la Interne.

La scurt timp dupa aceste decizii, presedintele  PSD Mircea Geoana  a anuntat ca ministrii social-democrati isi dau demisia.

Anuntul a fost facut la Senat, de unde toti cei 10 ministrii social-democrati, cu exceptia celor plecati din tara, au plecat spre Guvern pentru a-si depune demisiile, semnate in urma cu doua zile.

Joi dimineata, premierul Emil Boc a avut o scurta intalnire la Palatul Victoria cu ministrii PD-L Vasile Blaga si Radu Berceanu, dar si cu presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. Rezultatul discutiilor nu a fost dat deocamdata publicitatii.

Decizia presedintelui Romaniei de a semna decretul de revocare a lui Dan Nica vine ca urmare a refuzurilor publice ale social-democratilor de a ceda in privinta inlocuirii acestuia din Guvern sau de a numi ca interimar in aceasta functie un alt ministru PSD.

De asemenea, conducerea PSD a refuzat si variantele propuse de Traian Basescu de numire in fruntea MAI a unui ministru independent sau a unui reprezentant al opozitiei.

Nici solicitarea de a demisiona pentru a pune capat crizei politice, adresata direct de seful statului, miercuri seara, lui Dan Nica, intr-o intalnire la Palatul Cotroceni nu s-a bucurat de mai mult succes, fostul ministru de Interne ramanand ferm pe pozitie.

Prima reactie a PSD a venit la scurta vreme din partea presedintelui Mircea Geoana, care i-a convocat pe toti ministrii PSD in biroul sau de la Senat si le-a spus jurnalistilor prezenti ca “PSD va face ceea ce a stabilit”.

Liderul PSD a refuzat sa faca alte comentarii, adaugand doar: “Domnul presedinte sa fie sanatos”.

1 thought on “Basescu a semnat revocarea lui Nica. PSD iese de la guvernare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.