April 18, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Primul meci organizat de Mike Tyson în calitate de promoter, încheiat aproape la fel ca şi cariera sa de boxer

2 min read

mike tysonPrimul meci organizat de fostul campion mondial al “greilor” Mike Tyson în calitate de promotor s-a încheiat aproape la fel ca şi cariera sa de boxer: dramatic, memorabil şi controversat, notează Associated Press, recepţionată de AGERPRES.

Lupta dintre Argenis Mendez din Republica Dominicană şi canadianul de origine afgană Arash Usmanee, având ca miză titlul mondial la categoria super-pană (versiunea IBF), nu a avut niciun câştigător după cele 12 runde programate vineri seara la Turning Stone Resort Casino din Verona (New York), în cadrul unei gale intitulate “Tyson is Back (Tyson s-a întors).

Tyson a declarat după meci că luptătorul său, Argenis Mendez, ar fi trebuit să fie desemnat învingător, părere împărtăşită şi de unii dintre spectatorii, care şi-au exprimat dezamăgirea la finalul luptei. Deşi nu a câştigat, dominicanul şi-a putut păstra centura de campion, cucerită în luna martie, în faţa mexicanului Juan Carlos Salgado.

“Am crezut că boxerul meu a câştigat lupta. A fost un meci senzaţional, bun pentru box, însă oribil pentru pugilistul meu. Este un mare boxer”, a spus “Iron Mike” la final.

Fosta mare vedetă a boxului profesionist din anii ’90 a ţinut să precizeze, totodată, că intenţionează să apere interesele boxerilor pe care îi reprezintă.

“Singurul lucru pe care mai pot să-l adaug la final este că aceşti boxeri nu sunt ca Mike Tyson şi nu se vor întreba unde s-au dus banii lor şi prietenii lor”, a adăugat fosta “teroare a ringului”, care a câştigat prin KO 44 dintre cele 58 de meciuri disputate. El a făcut aluzie la scandalul pe care l-a avut cu fostul său impresar, Dong King, care s-a încheiat în faţa justiţiei, în 1998. (sursa: agerpres.ri / editor: Mihai Dragomir)

 

A confirmat pentru Curentul Internațional,

Valentin POPESCU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.