July 26, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Soldatul Florinel Enache a fost vizitat la spital de preşedintele Obama

3 min read

presedintele Obama, d-na Lilly Pierce si eroul nostru Florinel EnacheSimona Botezan, Washington D.C.

 

Marţi, 6 martie 2013, AP şi ABC News au dat publicităţii o ştire despre vizita președintelui american Barack Obama la spitalului militar „Walter Reed” din Bethesda, Maryland. Potrivit surselor citate, preşedintele american a vizitat, timp de o oră, 15 soldaţi răniți în misiune, care se află ȋn ȋngrijirea ”Walter Reed National Military Medical Center” (WRNMMC).
În timpul vizitei sale, preşedintele Obama a prezentat onorurile şi a ȋnmânat două decoraţii „Purple Heart” pentru militarii răniţi ȋn război. De asemenea, preşedintele american a participat la ceremonia de avansare a unuia dintre soldaţii răniţi.

 

Casa Albă nu a precizat numele soldaţilor vizitaţi de preşedintele Obama, dar a precizat că cei 15 militari fac parte din „US Army”;  „US Marine Corps”, iar unul dintre ei este soldat al forțelor aliate NATO. Soldatul străin, vizitat marţi de preşedintele Obama, este subofiţerul Florinel Enache din trupele ISAF, Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”.

 

Soldatul român se află internat la spitalul militar “Walter Reed” din data de 26 mai 2012.

El a fost rănit de un dispozitiv exploziv improvizat ȋn data de 4 mai 2012, ȋn provincia Zabul, Afganistan. În urma deflagraţiei, soldatul român a suferit răni grave, care au condus la amputarea ambelor picioare şi a mâinii stângi.

 

În luna aprilie a anului curent, soldatul va fi transferat ȋn centrul de recuperare al spitalului „Walter Reed”, iar soţia, Lămâiţa Enache, va rămâne la Washington DC ca ȋnsoţitoare până la repatrierea militarului. Costurile tratamentului medical şi de recuperare sunt suportate de MApN.

 

Florinel Enache si familia la spitalul Walter Reed din Bethesda, MarylandWRNMMC Maryland, supranumit „Centrul Medical al Națiunii” este cel mai performant spital militar din SUA, care asigura tratament şi recuperare medicală pentru soldaţii din ȋntreaga lume, răniții grav în războaiele din Irak şi Afganistan. Spitalul furnizează servicii medicale grupate ȋn peste 100 de clinici și specialități. Walter Reed Militar National Medical Center (WRNMMC) a fost înființat la 10 noiembrie 2011, dupa un amplu proiect de renovare, consolidare şi unificare a altor două spitale: „National Naval Medical Center” şi „Walter Reed Army Medical Center” ȋntr-un singur Centru Medical. Actualul campus combină o istorie de 170 de ani și excelența a două specialităţi – marina militară și medicina militară.

 

Spitalul asigură servicii medicale pentru eroi de război, președinți și ȋnalţi oficiali deopotrivă. La realizarea proiectului WRNMMC, care a constat ȋn construcţia a două clădiri noi şi renovarea clădirilor vechi ale celor două spitale (inclusiv corpul 4C ȋn care este internat acum Florinel Enache), au contribuit un număr important de specialişti români, angajaţi ai unei companii americane contractor guvernamental, specializaţi ȋn lucrări electrice, electronice, de securitate şi montj pentru aparatură si echipamente de ȋnaltă performanţă. Proiectul WRNMMC, cu durata de cinci ani, s-a finalizat ȋn iulie 2011. Proiectul de renovare a avut doi mamangeri, dntre care unul este de origine română, licenţiat al Universităţii Tehnice din Cluj Napoca, cu studii postuniversitare PMP (Professional Project Manager) ȋn SUA.

 

 

Foto: Ana Tabrean Pennington, Pennsylvania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.