April 18, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Interviu cu Iulian Rusu

3 min read

Interviu cu Iulian Rusu

Autor: Ana Magdin (Bucureşti)

 Tânărul care a fost medaliat cu aur pentru că a inventat pâinea din cânepă, este un român din Dumbraveni-Sibiu!

 

Ana Magdin: Iulian Rusu, cum ți-a venit ideea să faci o pâine din cânepă?

Iulian Rusu: Acest produs a luat ființă acum 2 ani. Pentru lucrarea de licență am zis că trebuie să fac un produs nou. În urma unei discuții cu domnul prof. dr. Duda Marcel din cadrul Facultății de Agricultură, acesta coordonând un doctorand legat de producerea semințelor de cânepă, am ajuns la concluzia ca produsul să fie pe bază de făină de cânepă. Am vorbit și cu doamna inginer Crina Mureșan care îmi era coordonatoare a proiectului și am stabilit să facem acest tip de produs.

 

Ana Magdin: Se pare că această pâine are niște beneficii extraordinare pentru sănătate, care sunt acestea?

Iulian Rusu: Făina de cânepă, prin prezența lecitinei și a acizilor grași Omega 3 și Omega 6 are rolul de a îmbunătăți memoria, ajută la menținerea vaselor de sânge curate și previne apariția bolilor cardiovasculare, îi ajută pe cei care suferă de constipație prin fibrele conținute care duc la un tranzit intestinal optim, întărește oasele și ligamentele prin calciul conținut,   vitamina E, pentru sistemul nervos, mai conține proteine și toți cei 8 aminoacizi esențiali pentru alimentația noastră!

diploma iulian

Ana Magdin: Ai primit medalia de aur pentru această invenție. Mai ai în plan și alte idei speciale?

Iulian Rusu: Urmează brevetarea produsului și de ce nu, apariția pe piață a acestuia.

 

Ana Magdin: În viața de zi cu zi, cine este și ce face Iulian Rusu?

Iulian Rusu: Sunt un fost elev de liceu din Orașul Dumbrăveni, județul Sibiu, fost absolvent al Facultății de Știință și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj –Napoca, am terminat un master în Controlul Calității Produselor Alimentare.

În viața de zi cu zi când sunt liber fac sport (fitness, tenis de câmp, fotbal, baschet) mă uit la programe sportive, ascult muzică, interacționez cu prietenii.

paine 1

 

Ana Magdin: Ce lucruri îți bucură sufletul și viața?

Iulian Rusu: În primul rând să fiu sănătos, să mă simt foarte bine în preajma oamenilor cu care interacționez sau o să interacționez, pentru ca în fiecare zi să aflu cât mai multe lucruri noi, fac plimbări prin natură, etc.

 

Ana Magdin: Ce îți dorești pentru viața ta, ce vrei să se întâmple bun în România pentru ca tu să rămâi aici?

Iulian Rusu: Să duc la bun sfârșit anumite planuri pe care le am, iar în România să fie cât mai multe locuri de muncă pentru tineri plus traininguri, să fie promovați și ajutați toți cei care au un cuvânt de spus atât în țară cât și în afara țării, prin prisma unor rezultate obținute la diferite olimpiade, concursuri de inventică sau alte tipuri de concursuri.

 

Ana Magdin: Un gând pentru românii de pretutindeni!

Iulian Rusu: Sănătate, mult spor și bucurați-vă de viață!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.