March 28, 2024

Curentul International

Curentul International Magazine

Boc: Statul roman nu este indeajuns de folositor pentru cetateni

2 min read

boc-asumare-raspundere_curentul1 Premierul Emil Boc a declarat marti in Parlament, unde a venit sa prezinte cele trei pachete legislative pe care Executivul isi asuma raspunderea, ca existenta parteneriatului dintre PSD si PD-L se justifica greu daca nu se fac reforme si daca nu se face ceva pentru binele cetatenilor, pentru care statul nu a facut mare lucru pana in prezent.

“Statul roman de azi nu e nici indeajuns de european, nici indeajuns de folositor pentru cetatenii acestei tari. Este putin pentru foarte multi si este foarte mult pentru putini. Statul a lucrat mai mult in favoarea lui decat in slujba cetateanului. Acum nu mai putem amana. 20 de ani a fost de ajuns, acum este timpul faptelor.

De aceea Guvernul pe care il reprezint nu mai vorbeste de lucruri abstracte, nu vine in fata Parlamentului sa faca declaratii de intentii, vine in fata dumneavoastra cu trei proiecte de lege majore. Viata romanilor se va schimba in bine prin faptul ca statul roman se va schimba. Doar un asemenea Guvern poate realiza aceste lucruri, pentru ca daca aceste lucruri nu se fac, cu adevarat existenta lui cu greu se poate justifica”, a spus Emil Boc, in Parlament.

Premierul a amintit ca Guvernul PSD-PD-L a fost format in baza Parteneriatului pentru Romania si ca principalele doua obiective au fost depasirea efectelor crizei economice cu consecinte cat mai putin grave pentru populatie si adoptarea legilor de reforma.

“Cele doua componente ale Parteneriatului pentru Romania si-au asumat cel putin doua obiective fundamentale: 1. depasirea efectelor crizei economice cu consecinte cat mai putin grave pentru cetateni si 2. realizarea reformei statului roman, adica adoptarea acelor legi care vor moderniza statul roman, acele legi care nu au fost adoptate din cauza faptului ca vechile guverne nu au avut curajul sa ia astfel de decizii in ultimii 20 de ani”, a spus Boc, la inceputul discursului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.